Ons verhaal

“Wij vinden dat niemand ooit
nog wakker mag liggen van zijn energie”

Vanuit dat opzicht hebben Luc Demeyere en Stijn Rigolle in 2013 Enbro opgericht. Enbro komt van ENergy BROkers en beheert intussen meer dan 250.000 energiecontracten in Europa, waarmee we de grootste Europese energiemakelaar zijn.


Enbro staat voor een permanente ontzorging van de energie van hun klanten. Deze totaalaanpak helpt duizenden klanten wereldwijd te besparen op hun energiefactuur. Zonder dat ze daar zelf iets voor moeten doen.

Jumpstart your energy met Enbro

LUC Demeyere | CEO Enbro

"Wij gaan voor een totale ontzorging van onze klanten. Zo ben je altijd zeker van het juiste energietarief."

Wij gaan voor niets minder dan een volledige begeleiding van het energiedossier van onze klanten. Niemand mag ooit nog te veel betalen voor zijn energie. Da's onze belofte.

Europese pionier

Grootste energiemakelaar

van Europa

We zijn momenteel actief in 6 Europese landen en beheren meer dan 250.000 energiecontracten. Deze uitgebreide internationale kennis zorgt ervoor dat we een grote knowhow hebben van de Europese energiemarkt.

Jumpstart your energy met Enbro

Deel van de Gridlink Group

Enbro maakt deel uit van de Gridlink Group, de overkoepelende holding actief als energiemakelaar en als trendsetter in duurzame energie.

Jumpstart your energy met Enbro
Jumpstart your energy met Enbro

Energiemakelaar voor KMO, industrie en overheid

Enbro neemt de energie van ondernemingen en overheden met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 100 MWh van A tot Z in handen.

Jumpstart your energy met Enbro

Energiemakelaar voor particulieren en kleine ondernemingen

Is je jaarlijks verbruik onder de 100 MWh, dan reken je op Gaele voor het ideale energiecontract. Ontzorging van A tot Z.

Jumpstart your energy met Enbro

Duurzame energie

Specialist in duurzame energie dankzij zonnepanelen, batterijen en laadpalen.

Jumpstart your energy met Enbro

Ultrasnel elektrisch laden

Supersnel je elektrische wagen laden, zonder tijdverlies.

Meer dan 10 jaar energieke ervaring

Enkele van de belangrijkste mijlpalen

2013

Oprichting Enbro

Enbro werd opgericht in 2013, als allereerste energiemakelaar in België. Energieverbruikers ontzorgen bij hun energieaankopen, en hun belangen verdedigen. Dat was 10 jaar geleden het opzet en is het nog steeds.

2015

10.000 klanten

Enbro groeit bijzonder snel. Na slechts twee jaar ronden we de kaap van 10.000 actieve energiecontracten die wij beheren voor onze klanten.

2017

20.000 klanten

De steile groei wordt doorgezet. 4 jaar na de oprichting heeft Enbro reeds meer dan 20.000 contracten in beheer.

2018

Mandaten voor een betere service

De klant ondertekent een mandaat, zo kunnen wij hen volledig ontzorgen van al hun energie. Dit stelt ons in staat om in naam van de klant te onderhandelen met energieleveranciers.

2018

Oprichting Enbro France

Vlakbij Rijsel opent Enbro France de deuren. Intussen telt Enbro France 7 filialen in Frankrijk, van Noord tot Zuid.

2019

Oprichting Earth

We kijken verder dan energie alleen, ook duurzame energie speelt een steeds grotere rol in de energietransitie. Earth speelt een pioniersrol in de uitrol richting een duurzamere toekomst en is intussen één van de grootste spelers in zonnepanelen, batterijen en laadpalen in België.

2020

Overname Enbro GmbH

Enbro neemt een lokale energiemakelaar over in Duitsland. Zo kan de belangrijke Duitse markt - waar veel industrie aanwezig is - ook genieten van de juiste energietarieven.

2023

Oprichting Gridlink en kapitaalsverhoging FPIM

FPIM, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij investeert in Gridlink, de overkoepelende holding boven Enbro, de grootste Europese energiemakelaar en Earth, een snel groeiende solar installateur. FPIM verwerft ongeveer 30% van de aandelen.

2023

Oprichting Earth France & Earth GmbH

Earth breidt uit naar Frankrijk en Duitsland, met eigen teams. Zo kunnen onze klanten niet alleen genieten van het juiste energietarief, maar ook van duurzame energie via zonnepanelen, batterijen en laadpalen.

2024

Overname Sparki

De overname van Sparki vormt een perfecte aanvulling binnen het aanbod van Gridlink. Laadpalen waren al één van de groeipijlers binnen de groep, maar door hoogtechnologische snelladers aan het gamma toe te voegen biedt Gridlink eens te meer een 360° oplossing voor elk energievraagstuk.

2025

Verhuis naar gloednieuwe kantoren

Binnenkort starten de werken aan onze nieuwe kantoren in Kuurne. Daar zal je samen met je 150 collega's werken in een aangename en ergonomische werkomgeving. Met ruimte voor ontspanning!


Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden