Energieleveranciers bellen ondernemers onnoemelijk veel voor hun goedkope prijstarieven. De ene dag is leverancier A de goedkoopste, de andere dag leverancier B. De energiemarkt verandert even snel als een kameleon. Dus welke energieleverancier kies je het beste voor jouw onderneming?

De beste keuze voor jouw energie

In Groot-Brittannië ging 15 jaar geleden iedereen meteen in zee met een energieleverancier. Maar dat is meestal niet de beste keuze. Daarom zijn de energiemakelaars in het leven geroepen: ze berekenen 100% onafhankelijk welke leverancier er bij jou en je onderneming past. Een energieplan op maat.

Kleine verbruikers zitten beter bij een leverancier die met voordelige tariefkaarten werkt. Grotere verbruikers krijgen een beter tarief door -vaak ellenlange- onderhandelingen.

Meer dan 90% van de Britse zelfstandigen gebruiken tegenwoordig een energiemakelaar. In België naar schatting amper 4%. Waarom zitten wij zo achter?

Irritante verkopers

Een van de redenen is dat elke ondernemer quasi wekelijks wordt gebeld door verkopers. Die gebruiken vaak hetzelfde argument om je te overtuigen: “Wij zijn de goedkoopste”. Dat lijkt ons sterk.
Als iedereen de goedkoopste is, dan hanteert iedereen dezelfde lage prijs.

Hoe werkt een energiemakelaar?

Vergelijk onze werking met die van een verzekeringsmakelaar. Je ontvangt dezelfde prijzen als bij de energieleverancier, maar krijgt extra service en professionele ondersteuning bij de omschakeling. Energiemakelaars regelen je papierwerk en volgen je dossier op. Bovendien kan je rechtstreeks contact met hen opnemen.

Meer service voor dezelfde prijs

  • Persoonlijke aanpak: de makelaar komt langs als er specifieke vragen zijn.
  • Betere deal: de makelaar zoekt de juiste deal voor jouw huidige noden.
  • Opvolging: de makelaar bijt zich vast in je dossier en houdt het bij.

Wil je weten of je bij de juiste energieleverancier zit?

Vul de gratis Energy Check in.