Hoe vermijd je als bedrijf torenhoge energierekeningen?

07/11/2023
Terug naar het overzicht
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

In september 2022 bereikten de energieprijzen historische hoogtepunten, wat leidde tot onverwachte en aanzienlijke afrekeningen voor bedrijven die op dat moment hun contracten hernieuwden. Velen van hen waren niet voorbereid op de financiële impact van deze onverwachte kosten. Hoe kan je nu als bedrijf dergelijke verrassingen voorkomen? We geven je enkele tips. Verschillende energieleveranciers boden eind vorig jaar nog vaste energiecontracten aan, maar de tarieven waren buitengewoon hoog vanwege geopolitieke onzekerheden en wereldwijde gebeurtenissen. Hoewel de energiemarkt sindsdien enigszins gestabiliseerd is, blijft de volatiliteit aanhouden. Daarnaast zijn de energievoorraden nog nooit zo overvloedig geweest, en er is een groeiend aandeel hernieuwbare energiebronnen in het netwerk. Dat maakt de kans op energie-overschotten reëel en wijst op een potentieel voor lagere energieprijzen. Om deze reden adviseren we bedrijven om voorlopig vaste energiecontracten te vermijden. Hoewel zekerheid belangrijk is, wegen de kosten van vaste contracten momenteel niet op tegen de voordelen ervan. De marktprijzen zouden aanzienlijk moeten stijgen voordat vaste contracten economisch concurrerend zijn met variabele contracten, en er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat dit op korte termijn zal gebeuren. Ons advies? Blijf weg van vaste contracten en kies steevast voor een variabel energiecontract. En: laat je energiecontract over aan experten.  

Waarom kiezen voor ENBRO?

 

Laat je begeleiden door marktexperten

  Bij ENBRO begrijpen we de complexiteit van de energiemarkt en bieden we bedrijven gepersonaliseerd energieadvies. Onze aanpak is gebaseerd op het begrijpen van je huidige verbruik en het aanbieden van het meest geschikte energiecontract op basis van jouw behoeften. We houden voortdurend toezicht op de energiemarkt en onderhandelen namens jou met verschillende energieleveranciers om ervoor te zorgen dat je altijd een concurrerend tarief ontvangt.  

Altijd een marktconforme en besparende energiedeal

  Laat ENBRO je helpen om de juiste energiedeal te vinden en de kosten van gas en elektriciteit te optimaliseren. Met onze expertise kan je slapende energiecontracten vermijden en voorkomen dat je onnodige kosten maakt.  

Één keer registreren en wij nemen alles over, van A tot Z

  Bij ENBRO hanteren we een eenvoudige registratieprocedure via www.enbro.com. Zodra je je energiecheck hebt aangevraagd, komt een van onze energie-experten langs. Daarna nemen wij de verantwoordelijkheid voor je energievraagstuk van A tot Z over. Onze dienst is volledig onafhankelijk en gratis.  

Probeer het vandaag nog uit

  Registreer je via deze link. Met ENBRO vermijd je onaangename verrassingen op je energierekening.Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden