Verplicht Energieplan voor Vlaamse Ondernemingen

21/09/2023
Terug naar het overzicht
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Hoog tijd om je energie-efficiëntie naar een hoger niveau te tillen, met een energieplan dat je niet alleen geld bespaart, maar ook de planeet een handje helpt. Dat plan werd, toepasselijk, het Verplicht Energieplan voor Vlaamse Ondernemingen gedoopt.

Dit zijn de kernpunten van het Verplicht Energieplan voor Vlaamse Ondernemingen:

 

Welke bedrijven?

Het Verplicht Energieplan is van toepassing op grote Vlaamse ondernemingen en groepen van ondernemingen die in Vlaanderen actief zijn. Dit omvat bedrijven met meer dan 250 werknemers en/of een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro en/of een jaarlijks balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro.

 

Energieaudit

Elke vier jaar is het tijd voor een grondige energieaudit. Geen zorg, die hoef je zelf niet uit te voeren, maar laat je gerust over aan ENBRO. We meten je energieverbruik en -efficiëntie, onthullen de verborgen energieslurpers en ontdekken zo waar je kan besparen. Deze audit legt de basis voor het opstellen van een energieplan.

 

Energieplan 

Op basis van de resultaten van de energieaudit moeten ondernemingen een Energieplan opstellen en uitvoeren. Dit plan bevat maatregelen om de energie-efficiëntie te verbeteren, zoals investeringen in energiezuinige technologieën, gedragsveranderingen …

[box] Vanaf 30 juni 2025 zijn zonnepanelen verplicht op gebouwen waar de elektriciteitsafname hoger is dan 1 GWh per jaar. 70% van de bedrijven voldoet vandaag nog niet aan deze verplichting. Vanaf 2030 en 2035 verstrengen de regels verder. [/box]

 

Doelstellingen en monitoring

Het energieplan omvat concrete doelstellingen om energie te besparen en de efficiëntie te verbeteren (bv. dankzij isolatie of warmtepompen). De voortgang van de uitvoering en het behalen van deze doelen moeten regelmatig worden gemonitord en gerapporteerd aan de Vlaamse overheid.

 

Laat je energieaudit aan ENBRO over

Een serieus werk dus, maar geen paniek, want ENBRO neemt de energieaudit geheel van jou over. We analyseren grondig jouw energieverbruik, we identificeren mogelijke verbeteringen en we helpen je te besparen én te voldoen aan de doelstelling van het Verplicht Energieplan.



Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden