Enbro & Earth ontzorgen Flandria Foods met een lagere energiefactuur

Jumpstart your energy met Enbro

Bruno Verhenne

Flandria Foods

Flandria Foods ontwikkelt en produceert sinds 1920 soepen, sauzen en bouillons voor de grootkeuken. Hun productieproces vergt enorm veel gas. Dat zorgt logischerwijs voor een erg hoge gasfactuur. Bruno Verhenne, zaakvoerder van Flandria Foods, ging daarom op zoek naar een partner die hem kon ontzorgen op het vlak van energie.

Lagere energiefactuur dankzij Enbro

In zijn zoektocht naar een manier om zijn elektriciteits- en gasfactuur onder controle te houden, kwam Verhenne enkele jaren geleden bij Enbro terecht. Enbro analyseerde het productieproces en het energieverbruik van Flandria Foods en stelde op basis daarvan een energiecontract voor, aangepast aan zijn noden en qua prijs een stuk gunstiger dan wat Bruno Verhenne voordien betaalde.

Verhenne is lovend over de samenwerking met Enbro: “We spreken met mensen, die ook nog de moeite doen om langs te komen. In de 3 jaar dat we samenwerken heb ik nog steeds dezelfde contactpersoon. Daarmee bouw je een vertrouwensrelatie op.” Bij Enbro blijven we zijn verbruik monitoren om hem elk jaar opnieuw het meest gunstige tarief te kunnen voorstellen. Op maat van Flandria Foods.

Extra besparen met zonnepanelen van Earth

Nu de energiecontracten op punt stonden, bleef Verhenne op zoek gaan naar manieren om te besparen op zijn energiefactuur. Zijn adviseur bij Enbro stelde voor om de mogelijkheden naar duurzame energie te bekijken. Dankzij Earth, installateur van zonnepanelen, werd alles tot in de puntjes besproken. “Het gebouw is al van enige leeftijd, dus we moesten rekening houden met het gewicht dat het dak nog zou kunnen dragen”, vertelt Verhenne. Voor Earth is dat geen enkel probleem, want elk project met zonnepanelen start bij een haalbaarheidsstudie van de huidige situatie: het energieverbruik en de dakcapaciteit worden grondig in kaart gebracht.

Na de berekeningen van Earth kwam een voorstel op tafel voor een totaal van 110 zonnepanelen. Daarmee zou Flandria Foods zo’n 23% van hun jaarlijkse elektriciteitsverbruik dekken.

  • 110 zonnepanelen van 450 Wp per paneel

  • 46 MWh opbrengst per jaar

  • 87% zelfconsumptie

  • Voorziet in 23% van de totale energiebehoefte

Ga jij ook voluit voor duurzame energie met zonnepanelen?

Ja, ik wil besparen op energie!

Deel dit bericht

Wil jij net zoals

Bruno Verhenne besparen op je energiefactuur

Met Enbro ben je voor altijd zeker van het juiste energietarief en lig je nooit meer wakker van je energie. Bespaar op je energie zonder zorgen, helemaal gratis én met persoonlijk advies.

Jumpstart your energy met Enbro

Ook zij besparen maandelijks op hun energiefactuur


Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden