Pacapime huurt 9.000 Earth zonnepanelen om productie aan te sturen

Jumpstart your energy met Enbro

Laurent Cession

Pacapime

Pacapime is een van de grootste producenten van golfkarton in België. Ze staan bekend om hun milieuvriendelijke verpakkingen, die ze verdelen op de Belgische, Nederlandse en Franse markt. Een duurzaamheidsfilosofie die diep zit verweven in het familiebedrijf. Net daarom kozen ze ervoor om een groot deel van hun energie op te wekken via zonnepanelen van Earth.

Hun productie van karton maakt van hen een grootverbruiker in elektriciteit en gas. Pacapime maakte de verstandige keuze om zonnepanelen te installeren op de vele bedrijfsdaken op de site in Halle. Deze zonnepanelen wekken ongeveer 2 gWh per jaar op, wat neerkomt op 30 à 35% van hun totale energieverbruik.

Een bijzonder interessant aspect van hun aanpak is dat ze de zonnepanelen huren. Door voor deze oplossing te kiezen, geniet Pacapime van een constante elektriciteitsprijs over een periode van 20 jaar, zonder zelf te moeten investeren in de zonnepanelen. Dit betekent dat hun huurprijs niet onderhevig is aan prijsschommelingen op de energiemarkt.

“Op dit moment kost een MWh ons € 91, mochten we diezelfde MWh van het net nemen dan kost ons dat € 215. De 9.000 zonnepanelen zorgen dus voor een halvering van de energiekost”, aldus Laurent Cession van Pacapime.

  • 9.000 zonnepanelen van 540 Wp per paneel

  • 2 gWh opbrengst per jaar

  • 56% zelfconsumptie

  • Voorziet in 30-35% van de totale energiebehoefte

Ga jij ook voluit voor duurzame energie met zonnepanelen?

Ja, ik wil besparen op energie!

Deel dit bericht

Wil jij net zoals

Laurent Cession besparen op je energiefactuur

Met Enbro ben je voor altijd zeker van het juiste energietarief en lig je nooit meer wakker van je energie. Bespaar op je energie zonder zorgen, helemaal gratis én met persoonlijk advies.

Jumpstart your energy met Enbro

Ook zij besparen maandelijks op hun energiefactuur


Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden