Röchling Automotive Gijzegem krijgt energieboost met 2.332 zonnepanelen

Jumpstart your energy met Enbro

Patrick Temmerman

Röchling Automotive

Röchling Automotive ontwikkelt en produceert kunststofcomponenten en -systemen voor diverse industrieën. De vestiging in Gijzegem, Aalst, focust zich op de auto-industrie. Jaarlijks hebben ze daar maar liefst 5.000 MWh voor nodig. Het spuitgietproces is nu eenmaal een energie-intensief proces, zonnepanelen waren dus een ideale keuze.

Maar liefst 14% van die benodigde energie komt uit de zonnepanelen, via derdepartijfinanciering. Dat heeft vele voordelen, je hoeft niet te investeren in de zonnepanelen en je bespaart onmiddellijk op je energiefactuur. De huurkost van de zonnepanelen ligt een stuk lager dan wat je vandaag betaalt voor je elektriciteit.

“Onze leuze is ‘We drive sustainable mobility’, duurzaamheid is iets waar we sterk mee bezig zijn. De zonnepanelen van Earth hebben ons al enorm veel doen besparen op onze energiefactuur. Ook in de andere fabrieken tonen ze interessen om te kiezen voor zonnepanelen van Earth.”, vertelt Patrick Temmerman, Plant Manager.

In een strategische oostwest-opstelling brengen de 2.332 zonnepanelen van 540 Wp per paneel maar liefst 1.073 MWh per jaar op. Dat is meer dan een vierde van de totale energiebehoefte van de fabriek. Over de volledige levensduur van de zonnepaneleninstallatie wordt een enorme hoeveelheid van 9 miljoen ton CO₂ bespaard. Dit draagt aanzienlijk bij aan een kleinere ecologische voetafdruk van Röchling Automotive Gijzegem.

  • 2.332 zonnepanelen van 540 Wp per paneel

  • 1.073 MWh opbrengst per jaar

  • 67% zelfconsumptie

  • Voorziet in 14% van de totale energiebehoefte

  • 307 ton CO₂ besparing per jaar

Ga jij ook voluit voor duurzame energie met zonnepanelen?

Ja, ik wil besparen op energie!

Deel dit bericht

Wil jij net zoals

Patrick Temmerman besparen op je energiefactuur

Met Enbro ben je voor altijd zeker van het juiste energietarief en lig je nooit meer wakker van je energie. Bespaar op je energie zonder zorgen, helemaal gratis én met persoonlijk advies.

Jumpstart your energy met Enbro

Ook zij besparen maandelijks op hun energiefactuur


Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden