Groenten & Fruit Verbruggen bespaart op grootste energievreters dankzij Enbro en Earth

Jumpstart your energy met Enbro

Jan Verbruggen

Groenten en Fruit Verbruggen

In Aartselaar vind je 11.000 m2 aan serres waarin ’s zomers komkommers en ’s winters bloemkool geteeld worden. Ernaast stap je de hoevewinkel binnen. Welkom bij Groenten & Fruit Verbruggen, een familiebedrijf gespecialiseerd in serregroenten, met een aanzienlijk energieverbruik. Door 8 jaar geleden met Enbro in zee te gaan en zonnepanelen van Earth te voorzien op hun dak, bespaart het bedrijf van Jan Verbruggen enorm en hoeft hij zelf nooit meer bezig te zijn met zijn energiecontract.

Op drie fronten hebben ze bij Groenten & Fruit Verbruggen te maken met enorm hoog energieverbruik: de verwarming, de pompen en automatisering voor ventilatie, en de koeling van de frigo's, die de grootste energieverbruikers zijn.

“Het vinden van een voordelig energietarief is altijd een uitdaging geweest. We hadden eigenlijk niet genoeg tijd om hier continu mee bezig te zijn, en reageerden vaak ook te laat om ons energiecontract tijdig te veranderen. Gelukkig kwamen we in contact met Enbro, dat al 8 jaar bezig is met ons energieverhaal”, vertelt Jan Verbruggen van Groenten & Fruit Verbruggen.

Ivan Temmerman, Key Accountmanager bij Enbro, heeft sinds 2016 het energiedossier van Jan in handen. “Door alles te evalueren, konden we de energiekosten verlagen en aanzienlijke besparingen realiseren. Daarnaast hebben we ook duurzame energieopties besproken en zijn we overgegaan tot de installatie van 95 zonnepanelen, wat resulteerde in extra besparingen op Jans energiefactuur.”

Energie kan veel winst opleveren, maar ook veel verlies als het niet goed beheerd wordt. Daarom zijn ze bij Groenten & Fruit Verbruggen blij dat ze in zee zijn gegaan met Enbro, dat voortdurend bezig is met het optimaliseren van hun energieverbruik en hen gemoedsrust biedt.

Laat, net als Groenten & Fruit Verbruggen, je energie beheren door experts.

Ja, ik wil besparen op energie!

Deel dit bericht

Wil jij net zoals

Jan Verbruggen besparen op je energiefactuur

Met Enbro ben je voor altijd zeker van het juiste energietarief en lig je nooit meer wakker van je energie. Bespaar op je energie zonder zorgen, helemaal gratis én met persoonlijk advies.

Jumpstart your energy met Enbro

Ook zij besparen maandelijks op hun energiefactuur


Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden