Koffie St-Michel bespaart 25% op energie dankzij Enbro

Jumpstart your energy met Enbro

Hendrik Hanssens

Koffie St-Michel

Koffiebranderij St-Michel in de haven van Antwerpen is de oudste van Antwerpen. Sinds 1880 importeren, verpakken en leveren ze koffiebonen. Hun productieproces is volledig geautomatiseerd. Wat impliceert dat hun energieverbruik hoog ligt. In onder andere de maalunits, transportsystemen en verpakkingseenheid lopen de energiekosten hoog op.

6 jaar geleden kwam zaakvoerder Hendrik Hanssens in contact met Enbro. De energiemakelaar evalueerde eerst het huidige verbruik en stelde erna gepaste energiecontracten voor. “Al gauw bleek dat het financieel voordeel veel groter was dan het zelf beheren van mijn energiecontracten”, vertelt Hanssens.

Gedurende de samenwerking bood Enbro ook de mogelijkheid om zonnepanelen van partner Earth te plaatsen. “Het samenspel tussen Enbro en Earth heeft ons niet alleen veel energiebesparingen opgeleverd, maar heeft ook ons groene imago versterkt.”

Het persoonlijke contact vonden ze bij Koffie St-Michel cruciaal. “Ons contactpersoon heeft ons uitstekend bijgestaan in advies en het oplossen van problemen, wat ons vertrouwen in de firma alleen maar heeft versterkt. Daarom kan ik het zeker aanraden.”

Enbro heeft Koffie St-Michel geholpen om 25% te besparen op hun energiecontract. Daarna kwamen zonnepanelen aan bod. Na een grondige studie bleek dat het dak ruimte bood voor 350 zonnepanelen. Hierdoor produceren ze meer dan ze injecteren, waardoor ze het overschot aan energie gebruiken voor de privéwoning van de zaakvoerder.

“Dankzij de zonnepanelen besparen we jaarlijks 100 ton CO2, waarmee we niet alleen het milieu helpen, maar ook ons bedrijf een sterker imago geven door te laten zien dat we met eigen middelen investeren in de toekomst.”

Laat, net als Koffie St-Michel, je energie beheren door experts.

Ja, ik wil besparen op energie!

Deel dit bericht

Wil jij net zoals

Hendrik Hanssens besparen op je energiefactuur

Met Enbro ben je voor altijd zeker van het juiste energietarief en lig je nooit meer wakker van je energie. Bespaar op je energie zonder zorgen, helemaal gratis én met persoonlijk advies.

Jumpstart your energy met Enbro

Ook zij besparen maandelijks op hun energiefactuur


Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden