Zonnepanelen van Earth verminderen energiekost van LeBeck met 50%

Jumpstart your energy met Enbro

Filip Debecker

Lebeck pallets

Bij LeBeck verkopen ze meer dan 120.000 pallets per maand, waarvan het merendeel afkomstig is van hun site in Ham, met een oppervlakte van 20.000 m2, en een tweede site in Bastogne. Een groot deel van hun activiteiten vereist echter aanzienlijk veel elektriciteit.

“We sorteren pallets semi-automatisch via een palletstraat en voeren veel reparaties uit met tijgerzagen en nagelpistolen. Bovendien zijn we begonnen met het produceren van pallets, wat allemaal activiteiten zijn die veel energie vereisen”, vertelt zaakvoerder Filip Debecker.

Om hun energieverbruik te verminderen en minder afhankelijk te zijn van externe energiebronnen, besloten ze om een deel van het dak te voorzien van zonnepanelen van Earth. Hierdoor konden ze hun energieverbruik aanzienlijk verminderen.

“In 2022 verbruikten we 68 MWh energie, maar in 2023 konden we dat met maar liefst 50% verminderen.” Bovendien hebben ze op hun voormalige kantoren zonnepanelen geïnstalleerd die niet alleen hun elektrische laadpalen van stroom voorzien, maar ook dienen als voorziening voor hun grote rolpakker, die de pallets crusht voordat ze gerecycled worden.

Ga jij ook voluit voor duurzame energie met zonnepanelen?

Ja, ik wil besparen op energie!

Deel dit bericht

Wil jij net zoals

Filip Debecker besparen op je energiefactuur

Met Enbro ben je voor altijd zeker van het juiste energietarief en lig je nooit meer wakker van je energie. Bespaar op je energie zonder zorgen, helemaal gratis én met persoonlijk advies.

Jumpstart your energy met Enbro

Ook zij besparen maandelijks op hun energiefactuur


Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal
Enbro België NV

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)9 394 394 0

info@enbro.com

Gridlink
Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Iedereen het
juiste energietarief

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Enbro - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden